Salongiõhtu Eesti julgeima kolumnistiga

femme.ee
13.06.2013
Foto: Piia Kauts

Sulge aken

Juunikuu 13. kuupäeval leidis aset salongiõhtu Susan Luitsaluga, keda teatakse ennekõike tema julgete sõnavõttude kaudu ajakirjas Anne & Stiil (juba kuuendat aastat – fossiil, nagu ta ise end nimetas), raamatust „Küsimused kõikidele vastustele“ ning blogist. Vähesed teavad, et Susan on tegelikult oma näpu, ei pigem lausa käe(d) ulatanud telemaailmale ning on tuntud telesaadete - näiteks „Tantsud tähtedega“, „Eesti tippmodell“ -  toimetaja.

Taani disainmööblibrändi NORR11 showroomis rääkis Susan sellest, kuidas kõik alguse sai, kuidas ta on kõiki oma lubadusi murdnud („Ma ei hakka iial (aja)kirjanikuks“, „Telega ei seo ma end mitte mingil juhul“ jne), kuidas aeg-ajalt saavad ideed otsa, kuidas rongilt lihtsalt peab vahel ka maha hüppama ja alati ei peagi pärast sama rongi peale tagasi minema, vaid võib ju ka hoopis teise suuna valida. Ta jagas  ka õpetussõnu, kuidas naised peaksid tööle minnes palka küsima – nii, et piinlik oleks! Jah, tuleb küsida piinlikult suurt summat, sest nii ehk naa tingitakse alla ja nii saadki lõpuks soovitud numbri ja mitte vähem kui meessoost kolleeg. Selle soovituse kuulis Susan oma isalt.

Ava galerii, klikates pildil!

Õhtust jäi eredalt meelde ka Susani nipp inspiratsiooni leidmiseks: tasub nädalavahetusel hommikul kell neli kaine peaga Tallinna vanalinna jalutama minna, kus võib näha nii mõndagi põnevat, ja kui oled minetanud teismeea, mil inimene ei suuda üksi olla, tuleb üksiolemise nautimisest võtta, mis võtta annab. Just üksinda reisides tulevad ligi igasugu „hullud“ ja kuuled nii mõndagi – näiteks seda, kes tegelikult (nn vettpidavate tõendite põhjal) mõrvas John F. Kennedy.

Vastuse sai ka eksistentsiaalne küsimus elu mõttest: elu mõte on elu nautida! Tehes seda läbi reisimise, lugemise, toidu, sõprade jne.

Jääme põnevusega ootama Susani uusi kirjatükke ja kes teab - ehk on tulevikus ka uus raamat ilmumas. Ta andis küll mõista, et pigem ei, aga siiani on ta teinud kõike, mille on eelnevalt enda puhul välistanud.

Erilised tänud Reval Café Cateringi peakokale Anatoli Hludovile, kes oli selleks õhtuks kokku pannud hõrgutava suupistevaliku, mida täiustas spetsiaalselt antud õhtuks valitud prosecco.