Müürivahe tänavas Hellemanni torni galeriis on avatud Kiwa kureeritud rootslanna Emma Arvida Elisabeth Byströmi fotonäitus "Viimased kehad". Emma Arvida fotod on temast endast - näitusel näidatakse ning ka tema blogis on vaatamiseks väljas autoportreed.

Vaata Emma fotosid, klikates pildil!
Näituse muudab eriliseks Emma isikuline omapära. Fotod on kunstiliselt huvitavad, kuid sobivad veelgi enam, et näha kellegi ausat ja julget eneseotsingut.
Emma Arvida on fashionista, DIY moefoto- ja blogimaailmastaar. Kvaliteetsete digipiltide ajastul möllab ta realiseerimistähtaja ületanud filmide, hägusate sügavusteravuste ja müstiliste faktuuridega. Resümeerides vahetut popkultuurikogemust, on ta omamoodi pildiline vaste näiteks Ariel Pinki muusikale.
Emma Arvida tutvustab ennast ise: "Alustasin pildistamisega, kui olin väga noor, tõsisemalt hakkasin sellega tegelema 14-aastasena. Fotoblogiga alustasin 2008 ja juba mõni kuu hiljem sattusin VICE ajakirja. Olen pildistanud sõltumatutele ajakirjadele ja praegu töötan fotograafina kirjastusele MODERNISTA. Arvan, et teen pilte, leidmaks elu kohta midagi olemuslikku. Püüan otsida seda, mis jääb varju, ja eelkõige tahan leida iseennast."
Helene Vetik kommenteerib Emmat: "Emma pildid on sellised, et neid vaadates tunnen ma, et tahaks jubedalt olla tema. Ta tundub nii huvitav ja ilus ja seks ja hull ja vaba. Samas jällegi - nagu kõik lõngused - tundub ta kuidagi pealiskaudne, olles tuhat inimest ühes persoonis, tundes vajadust jäädvustada ennast lindile uuesti ja uuesti. Aga temas on midagi erilist, mingi erootiline lolitalik karisma, mis istub fotode sisse. Ja ta vist teab seda ise ka. Kui Emma elaks Eestis, teaks kõik, kes ta on, kõik jälgiks tema fototegemisi ja vestlustesse tuleks nii mõnelgi õhtul sisse "aa, see on see tüdruk, kes pildistab ennast, ja-jaa". Eks meil ole ka selliseid, aga see, millist elukvaliteeti suudab just Emma jäädvustada, on ikka päris lummav. Rootsi on ju tegelikult Eestile päris lähedal, võid saada Emmaga sõbraks ja trashida tema pool ja näha heaoluühiskonna halbu lapsi ja roomata nende vanemate korterite põrandatel ja jääda mõnele Emma fotole. Täpselt nii naiivset maailma on mul vahetevahel vaja."
Näitus jääb avatuks kuni 30. juunini 2010.
Rohkem pilte saad näha
siit.